Termeni si conditii

Bine te-am gasit! Iti multumim ca ne citesti.  Am actualizat Termenii si Conditiile  site-ului.
Te rugam sa parcurgi prevederile legate de modul incare functioneaza site-ul si felul in care avem grija ca toate datele sa fie in siguranta, si sa bifezi acceptarea lor.

HEPATITA C - Stop Hepatita
HEPATITA C 2017-07-21T10:27:38+00:00

Prevenirea infectării cu virusul hepatitic C

Prevenire Hepatita C: Nu există un vaccin pentru prevenirea infecției cu virus hepatitic C.

Virusul hepatitic C se transmite prin expunerea la sângele infectat. Pentru a evita transmiterea hepatitei C, ar trebui să vă expuneți cât mai puțin la următoarele situații:

Nu folosiți în comun obiecte care pot avea urme de sânge, precum periuțe de dinți, cleștișoare de unghii, aparate de ras.

Dacă aveți tăieturi sau răni deschise, îngrijiți-le imediat și bandajați-le corespunzător. Dacă vă tăiați cu obiecte de uz casnic, precum cuțite sau deschizătoare de conserve, îngrijiți tăietura, acoperiți-o cu un bandaj și sterilizați instrumentul prin fierbere, înainte de a-l folosi din nou.

Nu utilizați droguri injectabile, nu utilizați ace sau seringi deja folosite.

Evitați efectuarea de tatuaje sau piercinguri în locații ce nu prezintă încredere. Asigurați-vă că instrumentele și consumabilele utilizate sunt sterile/sterilizate în cazul în care vă faceți un tatuaj sau piercing.

Utilizați corect prezervativul de câte ori întrețineți relații sexuale cu un partener/o parteneră pe care abia l-ați cunoscut/ați cunoscut-o. Comportamentele sexuale cu risc crescut, precum partenerii sexuali multipli, se asociază cu un risc crescut de a contacta această boală.

Evitați contactul cu sânge infectat prin rănirile cu obiecte ascuțite.

Evitați practicile sexuale cu risc crescut sau parteneri mutipli.

Aveți grijă deosebită când alegeți un salon de tatuaje sau body-piercing.