Termeni si conditii

Bine te-am gasit! Iti multumim ca ne citesti.  Am actualizat Termenii si Conditiile  site-ului.
Te rugam sa parcurgi prevederile legate de modul incare functioneaza site-ul si felul in care avem grija ca toate datele sa fie in siguranta, si sa bifezi acceptarea lor.

HEPATITA B - Stop Hepatita
HEPATITA B 2017-07-21T13:00:37+00:00

Prevenirea infectării cu virusul hepatitic B

Prevenire Hepatita B: Vaccinarea împotriva hepatitei virale B

Vaccinul hepatitic B este cel mai eficace mod de a preveni infectarea. Vaccinul are o eficacitate de 95% împotriva hepatitei B doar dacă sunt administrate toate dozele necesare (3 sau 4 administrări, după caz). Vaccinul oferă protecție împotriva infectării cu virus hepatitic B cel puțin 20 de ani. Deși vaccinul nu este folosit pe scară largă printre adulți, cei din categoriile cu risc crescut de infectare trebuie să se vaccineze împotriva acestui virus.

Vaccinarea este recomandată pentru anumite grupuri de persoane, cum ar fi personalul sanitar, persoanele cu parteneri sexuali multipli sau cele care suferă de anumite boli. În unele situații medicul poate recomanda efectuarea unei testări post vaccinare pentru a fi sigur că s-a instalat imunitatea impotriva virusului. Persoanele care necesită această testare sunt cele care au afectări ale sistemului imun, cadrele sanitare sau partenerii sexuali ai persoanelor care suferă de infecție cronică cu virus hepatitic B. Dacă o persoană este expusă la virusul hepatitic B înainte de finalizarea seriei de doze de vaccin acesteia trebuie să i se administreze imunoglobulină anti-hepatitică B cât mai curând după expunere. În majoritatea cazurilor aceasta previne infectarea. De asemenea, cei care au întreținut relații sexuale cu persoane infectate cu virus hepatitic B și cărora nu li s-a finalizat încă schema de vaccinare cu vaccin hepatitic B trebuie sa li se administreze cât mai curând imunoglobulină anti-hepatitică B (în primele 14 zile după expunerea la virus).

Alte metode de prevenire a infectării cu virusul hepatitic B

Infecția cu virusul hepatitei B se poate preveni evitând contactul cu fluidele corporale ale unei persoane a cărei sănătate generală și istorie sexuală nu sunt cunoscute. Pentru a preveni infecția cu virusul hepatitic B este necesar să:

  • se evite relațiile sexuale întâmplătoare cu persoane necunoscute;
  • se folosească prezervativul în caz de orice dubiu privitor la starea de sănătate a partenerului;
  • nu se împrumute ace, seringi folosite de alte persoane;
  • se poarte mănuși de cauciuc sau de latex atunci când se intră în contact cu sânge sau alte fluide corporale;
  • nu se accepte utilizarea instrumentelor de tuns, de manichiură sau utilizarea forfecuțelor care nu au fost sterilizate;
  • se efectueze vaccinarea, aceasta fiind cea mai sigură metodă de prevenție a virusului hepatitei B.

Evitați comportamentele sexuale cu risc crescut și folosiți prezervativul când întrețineți relații sexuale cu un partener/ o parteneră pe care abia l-ați cunoscut/ ați cunoscut-o.

Evitați folosirea instrumentelor ce ar putea fi infectate cu virusul hepatitic B.

Aveți grijă deosebită când alegeți un salon de tatuaje sau body piercing.