Termeni si conditii

Bine te-am gasit! Iti multumim ca ne citesti.  Am actualizat Termenii si Conditiile  site-ului.
Te rugam sa parcurgi prevederile legate de modul incare functioneaza site-ul si felul in care avem grija ca toate datele sa fie in siguranta, si sa bifezi acceptarea lor.

HEPATITA A - Stop Hepatita
HEPATITA A 2017-07-21T10:27:19+00:00

Prevenirea infectării cu virusul hepatitic A

Prevenire Hepatita A: Vaccinarea împotriva hepatitei virale A

Hepatita virală A este o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare în momentul de față fiind disponibile mai multe vaccinuri împotriva acesteia. Este cea mai bună metodă de apărare împotriva virusului, iar persoanele vaccinate dezvoltă imunitate permanentă împotriva acestui virus.

Administrarea de imuno-globulină (gama-globulină)

Administrarea de imuno-globulină în primele două săptămâni de la expunere îmbunătățește simptomele, însă nu are efect dacă s-a instalat deja hepatita acută. Protecția oferită de această injecție nu este permanentă, este valabilă pentru o perioadă scurtă de timp, și se administrează persoanelor expuse la virus.

Igiena personală riguroasă și un stil de viață sănătos

Este necesară spălarea mâinilor cu apă și săpun după fiecare utilizare a toaletei, înainte și după prepararea și consumul alimentelor sau după schimbarea scutecelor. De asemenea, fierberea ustensilelor de gătit poate fi utilă la oprirea răspândirii virusului.

Spălați-vă mâinile cu apă și săpun după fiecare utilizare a toaletei

Nu consumați alimentele insuficient preparate

Evitați practicile sexuale cu risc crescut de transmitere fecal-orală