Termeni si conditii

Bine te-am gasit! Iti multumim ca ne citesti.  Am actualizat Termenii si Conditiile  site-ului.
Te rugam sa parcurgi prevederile legate de modul incare functioneaza site-ul si felul in care avem grija ca toate datele sa fie in siguranta, si sa bifezi acceptarea lor.

Elisabeta D - Stop Hepatita

Mă numesc Elisabeta D. şi locuiesc ȋn municipiul Bucureşti.
Sunt cadru universitar şi manager al unei firme private, ȋn consecinţă am o activitate foarte intensă. De curând m-am vindecat de hepatită virală tip C.

Am luat decizia să scriu această scrisoare pentru a spune tuturor că hepatita C nu alege. Ea poate afecta pe oricine, indiferent de nivelul profesional, serviciu sau loc de naştere. Iar ignoranţa nu e o opţiune.

Am aflat că sunt purtătoare de hepatita C ȋn urma unui control de rutină. Virusul era latent, şi aşa a rămas vreme de câţiva ani. Ȋn urmă cu un an şi jumătate, la un alt control, viremia crescuse ȋnsă la 2.400.000. Iar atunci mi-am dat seama de ce sunt tot timpul obosită. Nivelul de energie era din ce ȋn ce mai scăzut, aveam momente ȋn timpul zilei când nu mai reuşeam să fac faţă unor activităţi normale.

Ȋmi era din ce ȋn ce mai greu să ȋmi păstrez concentrarea ȋn timpul orelor cu studenţii. Mă trezeam epuizată şi aşa eram toata ziua. Colegii ȋmi spuneau că nu e nimic ȋn neregulă cu mine, că arăt bine. Dar ei nu ȋşi puteau ȋnchipui tot ce suportam ȋn interior.

La aflarea veştii că ficatul meu avea un grad de fibroză foarte ridicat, viaţa a căpătat brusc un alt sens pentru mine. Mă aflam foarte aproape de limita la care se recomandă transplant hepatic. Trebuia să fac ceva şi trebuia să fac urgent acel ceva.

Am avut ȋnsă marea şansă de a urma un tratament nou, inovator, bazat pe molecule de studiu şi ribavirină, ca urmare a implementării unui proiect de cercetare la noi ȋn ţară. Riscurile erau mari, chiar foarte mari, dar decizia de a-l ȋncepe era deja luată iar ȋncrederea că o să-mi facă bine era profundă.

Nu am ezitat nici un moment să semnez toate acele documente care te sperie foarte tare când le citeşti, care ȋţi spun câte reacţii secundare pot avea medicamentele pe care le ȋnghiţi şi asta doar din dorinţa şi credinţa că vor elimina virusul hepatic C.

Ȋn doar o lună şi jumătate viremia mea a scăzut la nivel nedetectabil – lucru foarte rar! Nu ȋmi venea să cred. Nici acum nu ȋmi vine să cred, dar aşa s-a ȋntâmplat. Nivelul nedetectabil al virusului s-a păstrat pe toată durata tratamentului. Şi se menţine şi acum, după 6 luni de la finalizarea lui.

Această scrisoare ar putea fi un examen pentru toţi cei care o citesc acum. Un examen pe care eu l-am dat şi l-am trecut. Un examen pe care voi sper să nu fiţi nevoiţi să ȋl susţineţi vreodată.
Dar pentru cei care trebuie să-l treacă, le recomand să ȋnveţe cum pot depăşi problemele acestei boli.

Cu drag şi multă sănătate!

Elisabeta

2017-07-05T16:25:51+00:00