Termeni si conditii

Bine te-am gasit! Iti multumim ca ne citesti.  Am actualizat Termenii si Conditiile  site-ului.
Te rugam sa parcurgi prevederile legate de modul incare functioneaza site-ul si felul in care avem grija ca toate datele sa fie in siguranta, si sa bifezi acceptarea lor.

CARAVANA NAȚIONALĂ DE INFORMARE ȘI PREVENȚIE A HEPATITEI A, B ȘI C – 600 CRAIOVENI S-AU TESTAT GRATUIT - Stop Hepatita

CARAVANA NAȚIONALĂ DE INFORMARE ȘI PREVENȚIE A HEPATITEI A, B ȘI C – 600 CRAIOVENI S-AU TESTAT GRATUIT

Craiova, 21.11.2014 – Pe 20 noiembrie, la Craiova, Caravana Națională de Informare și Prevenție a Hepatitei A, B și C a găzduit o conferință de presă, la care au vorbit : Mihaela Geoană – Președinte Fundația Renașterea, Conf. Dr. Liana Gheorghe – reprezentant al Societății Române de Gastorenterologie și Val Vîlcu – jurnalist. În interiorul pavilionului s-a desfășurat și testarea gratuita pentru hepatita C. Pe parcursul zilei s-au testat un număr de 600 craioveni, inclusiv personalul medical al Spitalului de Urgență din Craiova. Toți cei prezenți în cadrul pavilionului de testare au aflat cum se transmit cele trei tipuri de hepatită, care sunt riscurile, dar mai ales cum pot preveni îmbolnăvirea.

“Caravana stop HEPATITA! a desfășurat acțiuni în București și Craiova și va continua în alte orașe din țară. Această campanie se desfășoară pe durata unui an întreg și prin intermediul acestor evenimente dorim să comunicăm care sunt riscurile hepatitei, posibilitățile de prevenție, cât de importante sunt depistarea și tratarea la timp a infecției.
Ținând cont că în România toate cele 3 tipuri de hepatită sunt subdiagnosticate, Caravana oferă testări gratuite pentru depistarea hepatitei C, atât pentru personalul medical, cât și pentru publicul larg.

În cadrul Caravanei Naționale stop HEPATITA! ne dorim o colaborare foarte strânsă între societatea civilă, comunitatea medicală și mass media, pentru a crește nivelul de informare a populației asupra prevenției, diagnosticării precoce și tratării hepatitei”, a declarat Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea.

La eveniment a particitat și Conf. Dr. Liana Gheorghe, reprezentant al Societații Române de Gastroenterologie și Hepatologie.  Conf. Dr. Liana Gheorghe a declarat: „Hepatitele virale sunt o problemă globală de sănătate publică. Dacă pentru hepatita B suntem la nivelul standardului internațional, cu terapie rambursată satisfăcător necesităților la nivel cantitativ și stiintific, pentru hepatita C din păcate nu respectăm aceste standarde internaționale.

Caravana Națională stop HEPATITA! reunește acțiuni pentru toate cele trei tipuri de hepatită sub un singur pavilion:

  • pentru hepatita A – informare despre importanța igienei încă de la școală, dar și distribuire de săpunuri;
  • pentru formele de hepatită B și C – conștientizarea riscurilor de infectare prin ace și instrumentar nesterilizate și sânge contaminat, dar și informare despre protejarea sexuală și distribuire de prezervative;
  • pentru hepatita B – despre importanța prevenției prin vaccinare

pentru hepatita C – testare gratuită pentru depistarea virusului hepatitic C.

FUNDAȚIA RENAȘTEREA. CAMPANIA NAȚIONALĂ STOP HEPATITA

La 1 octombrie 2001, Fundaţia RENAŞTEREA aducea pentru prima oară în atenţia publicului din România, o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân. Atunci a fost iniţiat PROGRAMUL DE PREVENIRE ŞI DEPISTARE PRECOCE A CANCERULUI DE SÂN, ce avea drept scop tratarea cu succes a bolii.

De la inființare, peste 64.000 de femei au beneficiat de serviciile medicale oferite de Fundația Renașterea, având astfel șansa de a afla că sunt bine sau de a-și redobândi sănătatea. În prezent, Fundația Renașterea deține în București, un Centru Medical pentru Diagnostic al afecțiunilor mamare, un Centru de Informare Medicală, două Unități Mobile de Diagnostic (evaluate la peste 300.000 de euro fiecare) și un Centru Medical de Excelență, investiție de peste 2.000.000 de euro, datorită unei finanțări din partea Mecanismului Financiar SEE. În urma activităţii susţinute în acest domeniu atât de important pentru femeile din România, autoritaţile statului român au acordat Fundaţiei Renaşterea, în 2008, statutul de organizţie de utilitate publică. Proiectele fundației au fost recunoscute atât pe plan național cât și internațional, astfel încât, în 2008, Fundația Renașterea a fost premiată în cadrul Galei Societăţii Civile, iar în 2010, la Parlamentul European, i-a fost acordată distincţia „Pearl of Wisdom”.

Începând cu anul 2007, Fundația Renașterea și-a extins treptat activitatea, de la problema cancerului de sân, la cea a cancerului de col uterin, Sănătatea Femeii în general și, în această vară, a inițiat CAMPANIA NAȚIONALĂ STOP HEPATITA.

 România se află pe locul 1 în rândul țărilor europene la numărul total de cazuri de hepatită, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătații. Mai mult, conform rezultatelor publicate într-un studiu internațional de prevalență și estimare a nivelului de infecție cu virusuri hepatitice B și C, situația estimată pentru România la nivelul anului 2013, un număr de 1 016 800 locuitori ar fi infectați cu virus hepatitic B și 635 500 locuitori ar putea fi infectați cu virus hepatitic C. Pentru hepatita virală de tip A, ultimul raport anual epidemiologic publicat de către Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) pentru anul 2013 situa România pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene ca rată a incidenței cazurilor raportate (12,05 la 100 000 de locuitori).

 

În acest context, Fundația Renașterea a semnat, pe 17 iulie 2014, un protocol cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie și Societatea Română de Boli Infecțioase și HIV/SIDA.  Scopul acestuia este de a lansa și implementa împreuna un program amplu de informare, educare și prevenție pentru hepatită în România.

 

În data de 21 iulie 2014, Fundația Renașterea a organizat, la Ambasada Italiei la București, o dezbatere cu tema „Hepatita, o problemă a spațiului comunitar european”. La dezbatere au fost prezente aproape 50 de persoane –  factori de decizie din domeniul sănătății (la nivel national si european), companii, reprezentați mass media.

2017-07-05T17:24:37+00:00